|  | 

Κουζίνα

Αβγά μάτια με αβοκάντο, ντοματίνια και φέτα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι, όσο πιο λεπτές γίνεται
  • 2 αβγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 αβοκάντο μεγάλο και ώριμο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 50γρ. φέτα
  • μερικά ντοματίνια
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το αβοκάντο κατά μήκος στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα του. Τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, τη φέτα, λίγο ελαιόλαδο κι ανάλογο αλάτι και πολτοποιoύμε.
  2. Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού στη φρυγανιέρα ή στην τοστιέρα και τις αλείφουμε με τον πολτό του αβοκάντο.
  3. Τηγανίζουμε τα αβγά: Μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Σπάζουμε μέσα τα αβγά και σκεπάζουμε με καπάκι.
  4. Όταν ψηθούν τα αβγά και από πάνω, τα βγάζουμε με σπάτουλα και τα τοποθετούμε πάνω από το ψωμί. Αλατοπιπερώνουμε.
  5. Διακοσμούμε το πιάτο με ντοματίνια κομμένα στη μέση και φύλλα ρόκας και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Δείτε ακόμη