Χοιρινά μπριζολάκια με γλυκόξινο γλάσο

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ζουμερά μπριζολάκια με γλυκόξινο γλάσο για ένα ξεχωριστό μπάρμπεκιου με καλή παρέα.

 

Υλικά (για 6-8 άτομα)

  • 1 ½ -2 κιλά χοιρινά μπριζολάκια λαιμού

 

 

Για το γλάσο

  • 4 κ.σ. soy sauce
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • Λίγη κανέλα στη μύτη του κουταλιού
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. ουίσκι
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή ή γλυκιά

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη φωτιά στο μπάρμπεκιου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μικρό μπολ.
  2. Στεγνώνουμε τα μπριζολάκια με χαρτί κουζίνας και χωρίς να τα αλατίσουμε τα ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μία πλευρά τους.
  3. Τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη. Με ένα πινέλο παίρνουμε γλάσο και αλείφουμε την ψημένη πλευρά. Όταν ψηθεί και η άλλη πλευρά τα γυρίζουμε και αλείφουμε κι αυτή την πλευρά.
  4. Γυρίζουμε μια δυο φορές ακόμα τα μπριζολάκια στη σχάρα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα γλασάροντας μια φορά ακόμα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη