ΥΛΙΚΑ
-
Για το χοιρινό
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε μερίδες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2-3 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
- 2 μεγάλες σελινόριζες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 150 γρ. μοσχάτο κρασί Σάμου
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ κόλιανδρο σε κόκκους
- 1/2 πορτοκάλι
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- Αλάτι-πιπέρι
-
Για το αυγολέμονο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 2 κρόκους
- 1 κ.γ κορν φλάουρ
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χοιρινό
Ζεσταίνω 3-4 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτω το χοιρινό και το σοτάρω πολύ καλά για λίγα λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί και πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Βγάζω το χοιρινό σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τον κόλιανδρο και σοτάρω για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Στη συνέχεια προσθέτω το πράσο και το αφήνω και αυτό λίγα λεπτά να καραμελώσει.
Βάζω το χοιρινό στην κατσαρόλα μαζί με όλο το ζουμάκι που έχει βγάλει στο πιάτο, το πορτοκάλι και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το κρασί για 1-2 λεπτά, ρίχνω τον ζωμό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνω να πάρει βράση.
Χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ζεματάω το σέλερι και τη σελινόριζα σε βραστό νερό για 5 λεπτά, σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη.
Τέλος ρίχνω το σέλερι και τη σελινόριζα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύω πολύ καλά. Στη συνέχεια παίρνω με μια κουτάλα ζουμί από το φαγητό και το προσθέτω μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν την ίδια θερμοκρασία οι κρόκοι.
Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα, αναδεύω ελαφριά για να ανακατευτούν τα υλικά και να δέσει το ζουμάκι και κατεβάζω από τη φωτιά.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ