4,1K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Οι βάφλες δεν γίνονται βάση μόνο για γλυκά αλλά και για αλμυρά σνακ.
Υλικά για 2 άτομα περίπου
- 70 γρ. βούτυρο
- 180 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
- 1 αυγό
- 30 γρ. ζάχαρη
- ελάχιστο αλάτι
- 170 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- Λίγο λάδι για τη βαφλιέρα
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. χαλούμι σε λεπτές φέτες
- 1 αβοκάντο μεγάλο και ώριμο σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- Φύλλα γαλλικής σαλάτας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν κι όταν λιώσει το βούτυρο αφήνουμε εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρό το μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη το αλάτι και χτυπάμε με αβγοδάρτη να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ χτυπώντας πάντα με τον αβγοδάρτη μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και παχύρρευστο σχετικά μείγμα.
- Λαδώνουμε με ένα πινέλο τη βαφλιέρα και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας περίπου από το μείγμα στο κέντρο της βαφλιέρας και με μια σπάτουλα το απλώνουμε παντού. Δεν πρέπει να ξεχειλίσουμε την υποδοχή. Κλείνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
- Βγάζουμε την πρώτη βάφλα σε πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
- Εάν δεν είναι ζεστές οι βάφλες τις ζεσταίνουμε και κάνουμε τα σάντουιτς ως εξής: Πάνω σε μία βάφλα τοποθετούμε ένα φύλλο σαλάτας και συνεχίσουμε με μια στρώση από φέτες ντομάτας, μετά από φέτες αβοκάντο και μετά από φέτες χαλούμι. Σκεπάζουμε με δεύτερη βάφλα και επαναλαμβάνουμε τη στρώση με τα ίδια υλικά.
- Κλείνουμε με τρίτη βάφλα και αφού στερεώσουμε το σάντουιτς με δυο καλαμάκια για σουβλάκι που μπήγουμε στις δύο αντίθετες πλευρές του κόβουμε διαγωνίως στη μέση με κοφτερό μαχαίρι του ψωμιού και σερβίρουμε σε αμέσως.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, βαφλιέρα.