613
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 12 κομμάτια:
- 4 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση:
- 250γρ. σπανάκι πλυμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
- 250γρ. φέτα πατημένη με πιρούνι
- 2 αβγά
- 125γρ. γάλα
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι σε μπολ, το αλατίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τη μισή φέτα, το γάλα και τα αβγά. Χτυπάμε να γίνουν κρέμα και τα ρίχνουμε στο σπανάκι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την υπόλοιπη φέτα, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βάζουμε το πρώτο φύλλο της κρούστας στον πάγκο, το λαδώνουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο και λαδώνοντας τα. Στο τέλος τα κόβουμε σε 12 τετράφυλλα κομμάτια.
- Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός ταψιού με 12 υποδοχές για muffins και τοποθετούμε μέσα σε κάθε υποδοχή από ένα τετράφυλλο κομμάτι.
- Μοιράζουμε τη γέμιση, βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.
- Σερβίρουμε τα σπανακοταρτάκια σε πιατέλα ζεστά ή χλιαρά.
Ετοιμάζουμε ανοιχτά σπανακοτυροπιτάκια
Ετοιμάζουμε εύκολα, γρήγορα και νόστιμα ανοιχτά σπανακοτυροπιτάκια. Δες τη συνταγή εδώ: https://bit.ly/3lcn2kM
Posted by Kotsovolos on Wednesday, 18 November 2020