|  | 

Κουζίνα

Εύκολα ανοιχτά σπανακοτυροπιτάκια

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά για 12 κομμάτια:

  • 4 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

  • 250γρ. σπανάκι πλυμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
  • 250γρ. φέτα πατημένη με πιρούνι
  • 2 αβγά
  • 125γρ. γάλα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι σε μπολ, το αλατίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί.
  2. Βάζουμε στον πολυκόφτη τη μισή φέτα, το γάλα και τα αβγά. Χτυπάμε να γίνουν κρέμα και τα ρίχνουμε στο σπανάκι.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την υπόλοιπη φέτα, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βάζουμε το πρώτο φύλλο της κρούστας στον πάγκο, το λαδώνουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο και λαδώνοντας τα. Στο τέλος τα κόβουμε σε 12 τετράφυλλα κομμάτια.
  5. Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός ταψιού με 12 υποδοχές για muffins και τοποθετούμε μέσα σε κάθε υποδοχή από ένα τετράφυλλο κομμάτι.
  6. Μοιράζουμε τη γέμιση, βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.
  7. Σερβίρουμε τα σπανακοταρτάκια σε πιατέλα ζεστά ή χλιαρά.

 

Ετοιμάζουμε ανοιχτά σπανακοτυροπιτάκια

Ετοιμάζουμε εύκολα, γρήγορα και νόστιμα ανοιχτά σπανακοτυροπιτάκια. Δες τη συνταγή εδώ: https://bit.ly/3lcn2kM

Posted by Kotsovolos on Wednesday, 18 November 2020

Δείτε ακόμη