|  | 

Κουζίνα

Εύκολα μπισκότα με πετιμέζι και ούζο

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Υγιεινά και αρωματικά μπισκότα που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά

  • 125ml πετιμέζι σταφυλιού
  • 125ml ελαιόλαδο
  • 75γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 375γρ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 50γρ. σουσάμι

 

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλλο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός.
  2. Αραιώνουμε τη σόδα στο ούζο και τα προσθέτουμε στο μπολ ενώ ανακατεύουμε με το μίξερ.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Μετά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο με το χέρι, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και με τη βοήθεια πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι πάνω στον πάγκο σας σε χοντρό φύλλο πάχους 0,4χιλ.
  7. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και περνάμε από πάνω ελαφρά τον πλάστη να κολλήσει.
  8. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε τετραγωνάκια των 3εκ. και με μια σπάτουλα τη μεταφέρουμε λίγη λίγη πάνω σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  9. Ψήνουμε τα μπισκότα στον αέρα στους 175 οC για 20-25 λεπτά περίπου, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν όμορφα. Αφού κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία.

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη