2,3K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Το φτιάχνουμε σε 3 μόλις υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, αν και τρώγεται σε λιγότερο…
Υλικά 4 ποτήρια μικρά
- 200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι ή κονιάκ ή λικέρ καφέ
Για το σερβίρισμα
- Λίγο ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα 200 γρ. της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα 150 γρ. της κρέμας γάλακτος σε μπρίκι να πάρουν βράση και περιχύνουμε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ.
- Μετά από λίγο ανακατεύουμε με ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, ενσωματώνοντας και το ποτό της επιλογής μας και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Τότε ανακατεύουμε μέσα τη σαντιγί και μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα σοκολάτας.