|  |  | 

Κουζίνα Συνταγές

Γιαουρτοζελέ με ροδάκινα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ένα ανάλαφρο επιδόρπιο με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι που θα κλείσει με τον πιο δροσερό τρόπο ένα πλούσιο γεύμα ή θα γλυκάνει τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα.

 

Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρο

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 450γρ. ροδάκινα καθαρισμένα ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε 1 φλ. νερό σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε φλιτζάνι και αφού φουσκώσει τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζελατίνη.
  4. Ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον πολτό των ροδάκινων και τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  5. Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά το εσωτερικό της φόρμας με λίγο σπορέλαιο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει.
  6. Για να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα και διακοσμούμε με κομμάτια από φρέσκα ροδάκινα. Εναλλακτικά μοιράζουμε το γλυκό σε ποτήρια και παγώνουμε εκεί μέσα το γλυκό πριν το σερβίρουμε με κυβάκια ροδάκινων.

Δείτε ακόμη