Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Το  γουακαμόλε είναι μια κλασσική σάλτσα με βάση το αβοκάντο που συναντάται κυρίως στη Μεξικάνικη κουζίνα και προέρχεται από τους Αζτέκους. Είναι ιδανικό ντιπ για πάρτι και σερβίρεται συνήθως με νάτσος ενώ είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις σπίτι σου και υγιεινό καθώς το αβοκάντο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο.

 

 

Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 λάιμ (ξύσμα και χυμό)
  • Αλάτι

 

Για το σερβίρισμα

  • Μερικά ντοματίνια
  • Κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • Νάτσος
  • 1 λάιμ σε φέτες

 

 

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και ρίχνουμε τη σάρκα τους στoν πολυκόφτη.
  • Προσθέτουμε το μισό κρεμμύδι σε μικρότερα κομμάτια, το ξύσμα και το χυμό από τα λάιμ, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πολτοποιούμε.
  • Μεταφέρουμε το γουακαμόλε σε μπολ.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια σε κυβάκια και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Τα προσθέτουμε από πάνω.
  • Ρίχνουμε τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό και σερβίρουμε με νάτσος και λάιμ.

 

Δες στο video που ακολουθεί πώς να φτιάξεις τη γουακαμόλε σπίτι σου:

 

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/367333570527932′ width=’400′]

Μπορείς να δεις ακόμη