|  | 

Κουζίνα

Καροτόσουπα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά για 5 άτομα:

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάρι (όχι πολύ καυτερό)
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή νερό βραστό
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 3εκ. καθαρισμένο και τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο για το τελείωμα

Για το σερβίρισμα:

  • γιαούρτι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μερικά κρουτόν

 

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, τα καρότα, το σκόρδο και το κάρι
  2. Αλατοπιπερώνουμε
  3. Ρίχνουμε το νερό από τον βραστήρα και μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα
  5. Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  6. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό
  7. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε πιάτα προσθέτοντας γιαούρτι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγα κρουτόν

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη