Κέικ μαρμπρέ 

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά

  • 1 φλ. βούτυρο (250γρ.)
  • 2 φλ. ζάχαρη (400γρ.)
  • 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (420γρ.)
  • 4 αυγά
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3-4 κ.σ. κακάο (30 – 40γρ.)
  • Λίγο νερό
  • Άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

 

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε ένα μπολ με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  3. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με τη βανιλίνη και το αλάτι.
  4. Διαλύουμε το κακάο με λίγο νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σαν πάστα.
  5. Προσθέτουμε το 1/3 περίπου της ζύμης του κέικ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Ρίχνουμε στη φόρμα, το 1/3 περίπου της ζύμης σε μια στρώση. Από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη με το κακάο, ισιώνουμε και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Με τη βοήθεια της μαρίζ ή ενός μαχαιριού κάνουμε κυματισμούς πάνω στη ζύμη.
  7. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του κέικ.
  8. Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
  9. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/374988086723069/’ width=’400′]

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη