1,1K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 1 φλ. βούτυρο (250γρ.)
- 2 φλ. ζάχαρη (400γρ.)
- 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (420γρ.)
- 4 αυγά
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 3-4 κ.σ. κακάο (30 – 40γρ.)
- Λίγο νερό
- Άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
- Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε ένα μπολ με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με τη βανιλίνη και το αλάτι.
- Διαλύουμε το κακάο με λίγο νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σαν πάστα.
- Προσθέτουμε το 1/3 περίπου της ζύμης του κέικ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε στη φόρμα, το 1/3 περίπου της ζύμης σε μια στρώση. Από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη με το κακάο, ισιώνουμε και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Με τη βοήθεια της μαρίζ ή ενός μαχαιριού κάνουμε κυματισμούς πάνω στη ζύμη.
- Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του κέικ.
- Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
- Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/374988086723069/’ width=’400′]