Κεκάκια με καρότο μήλο και ινδοκάρυδο

by Zikou Stella

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Απίστευτα νόστιμα, ζουμερά και αφράτα κεκάκια για όλη την οικογένεια που μπορείτε να ψήσετε στο πρόγραμμα ατμού του φούρνου σας.

 

 

Υλικά για 12-14 τεμάχια

  • 250 ml αραβοσιτέλαιο
  • 4 αυγά
  • 320 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300 γρ. καρότα καθαρισμένα
  • 100 γρ. μήλο
  • 70 γρ. ινδική καρύδα τρίμμα ή φλέικς
  • 1 ζουμερό λεμόνι ξύσμα και χυμός
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ. σουλτανίνα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στη λειτουργία ατμού κι ετοιμάζουμε τα φορμάκια μας. Αν δεν είναι σιλικόνης, τα λαδώνουμε με πινέλο και τα πασπαλίζουμε παντού με λίγο αλεύρι. Ύστερα τα αναποδογυρίζουμε και πετάμε το περιττό.
  2. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και το μήλο ή τα κόβουμε σε κομμάτια και τα τρίβουμε στο μούλτι. Τα περιχύνουμε με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
  3. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το τζίντζερ και τη σόδα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το ινδοκάρυδο.
  4. Χτυπάμε σε μπολ με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
  5. Παίρνουμε μια σπάτουλα στο χέρι κι ανακατεύουμε στο μείγμα πρώτα τα τριμμένα καρότα και το μήλο, μετά το μείγμα του αλευριού και τέλος των σταφίδων. Ομογενοποιούμε και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια που έχουμε ετοιμάσει.
  6. Ψήνουμε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και να ψηθούν σε βάθος. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν σωστά βυθίζοντας στο κέντρο τους ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.
  7. Τα ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

 

Μπορείς να δεις ακόμη