Ένα ολόκληρο μενού μόνο με 5-6 υλικά
Από την Ιωάννα Σταμούλου Ετοιμάζουμε ένα ολόκληρο μενού με εύκολες συνταγές που η καθεμιά απαιτεί 5-6
Για το χοιρινό και τις πατάτες:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και θωρακίζω τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα σε μία κατσαρόλα σοτάρω τις πατάτες, τη σελινόριζα, το μήλο μαζί με τα σκόρδα και τα μπαχαρικά (μπαχάρι και κανέλα). Στη συνέχεια προσθέτω το πορτοκάλι με το γαρίφαλο, τη δάφνη και το δεντρολίβανο. Ανακατεύω καλά και αλατοπιπερώνω. Τοποθετώ από πάνω τις μπριζόλες και σβήνω με το κρασί. Εφόσον εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω στην κατσαρόλα και το ζωμό λαχανικών. Προσθέτω το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και μαγειρεύω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 - 40 λεπτά περίπου μέχρι μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά.
Για το σερβίρισμα:
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω τα λαχανικά σε μια επιφάνεια ή ένα σκεύος και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνω τα λαχανικά. Ανακατεύω καλά και σερβίρω τον πιρουνάτο πουρέ με το χοιρινό και σάλτσα από το φαγητό.