|  | 

Κουζίνα

Λεμονάτο χοιρινό με πιρουνάτες πατάτες – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

    • Για το χοιρινό και τις πατάτες

    • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού, 300 γρ. η κάθε μία
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 4 κόκκους μπαχάρι
    • 2 γαρίφαλα
    • 1/2 ξυλαράκι κανέλας
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
    • 400 γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    • 300 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
    • 1 πράσινο μήλο κομμένο στα 4
    • 1/2 πορτοκάλι
    • 1 κούπα γλυκό κρασί Μοσχάτο
    • 3 κούπες ζωμό λαχανικών
    • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
    • Αλάτι - πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για το χοιρινό και τις πατάτες:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και θωρακίζω τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα σε μία κατσαρόλα σοτάρω τις πατάτες, τη σελινόριζα, το μήλο μαζί με τα σκόρδα και τα μπαχαρικά (μπαχάρι και κανέλα). Στη συνέχεια προσθέτω το πορτοκάλι με το γαρίφαλο, τη δάφνη και το δεντρολίβανο. Ανακατεύω καλά και αλατοπιπερώνω. Τοποθετώ από πάνω τις μπριζόλες και σβήνω με το κρασί. Εφόσον εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω στην κατσαρόλα και το ζωμό λαχανικών. Προσθέτω το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και μαγειρεύω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 - 40 λεπτά περίπου μέχρι μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά.

 

Για το σερβίρισμα:

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω τα λαχανικά σε μια επιφάνεια ή ένα σκεύος και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνω τα λαχανικά. Ανακατεύω καλά και σερβίρω τον πιρουνάτο πουρέ με το χοιρινό και σάλτσα από το φαγητό.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη