Μοσχαρίσια Burgers – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά:

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 16 φέτες τυρί Cheddar
  • 8 ψωμάκια για burger (brioche, ή με σουσάμι)
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 BBQ sauce
  • 1 ντομάτα
  • 1 μαρούλι
  • 1 κρεμμύδι
  • Για το μείγμα των burgers:

  • 1 κιλό κιμάς (100% μοσχαρίσιος)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 40 γρ. ketchup
  • 10 γρ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • Για τη γαρνιτούρα:

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πίκλες αγγουράκια
  • τηγανιτά αυγά

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την προετοιμασία των λαχανικών μας:

Πλύνε καλά τις ντομάτες και το μαρούλι. Αφού στραγγίσουν καλά κόψε τις με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ως εξής: τις ντομάτες σε ροδέλες (καλό θα είναι το μαχαίρι να έχει μικρά δοντάκια για να μην καταστρέψεις την ντομάτα). Το μαρούλι κόψε το με το χέρι παίρνοντας ένα-ένα τα φύλλα του. Τοποθέτησε ένα ξύλο κοπής μπροστά σου και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού κόψε το κρεμμύδι σε ροδέλες, αφού πρώτα το ξεφλουδίσεις.

 

Για τον κιμά:

Σ’ ένα μπολ βάλε όλα τα υλικά (εκτός από αλάτι και πιπέρι που θα βάλεις κατά τη διάρκεια του ψησίματος) και ζύμωσε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιήθουν. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, βγάλε το μπολ από το ψυγείο, πάρε 100-120 γραμμάρια κιμά στο χέρι σου και πλάσε τον δίνοντάς του σχήμα δίσκου, διαμέτρου 12 εκατοστών περίπου. Γι’ αυτή τη διαδικασία μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τσέρκι. Βάλε τα σ’ ένα ταψί όπου έχεις στρώσει λαδόκολλα και κάλυψέ τα με μεμβράνη μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις.

 

Για τη γαρνιτούρα:

Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κι αφού κάψει, ρίξε μέσα το μπέικον και τ’ αυγά για να τα τηγανίσεις. Το ψήνεις μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα, γυρνώντας το με την βοήθεια μιας τσιμπίδας. Τέλος, απόσυρε σ’ ένα πιάτο το μπέικον και τ’ αυγά. Βάλε ένα άλλο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και ρίξε ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει θερμοκρασία βάλε δύο μπιφτέκια, ρίξε αλάτι και πιπέρι και ψήσε τα 4 λεπτά από τη μία μεριά, και 4 λεπτά από την άλλη. Μόλις γυρίσεις τα μπιφτέκια τοποθέτησε πάνω από το καθένα 2 φέτες Cheddar ώστε να λιώσει μέχρι να ψηθούν.

 

Για τα burgers:

Κόψε τα ψωμάκια στη μέση και βάλε και στα δύο ψωμάκια μία κουταλιά από τη BBQ sauce. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας πρόσθεσε ένα burger από το τηγάνι, ένα τηγανιτό αυγό και 2 φέτες μπέικον. Τοποθέτησε ένα φύλλο μαρούλι, μια φέτα ντομάτα, μερικές ροδέλες κρεμμύδι και πίκλες αγγουράκια. Τοποθέτησε το πάνω μέρος από το ψωμάκι σου κι έτοιμο.

 

 

TIPS

 

Μην πλάθεις δυνατά τον κιμά προκειμένου να παραμείνει αφράτος.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη