O Γιώργος Τσούλης, μπαίνει στην πρίζα μαζί με τον Ανδρέα Λαγό, από το olivemagazine.gr, ο οποίος μαγειρεύει Μοσχαρίσια Μπριζόλα Sous Vide με baby πατάτες στον εντοιχιζόμενο φούρνο ατμού της Electrolux EOB9956XAX.
ΥΛΙΚΑ
-
Για το Μοσχαρίσια Μπριζόλα
- 2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες (400-450 γρ. η καθεμία)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο και 1 κ.σ. επιπλέον για το τελείωμα
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. μουστάρδα σε κόκκους
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
- 2 κ.σ. πετιμέζι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
-
Για τις πατάτες
- 1 κιλό baby πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
-
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και την κρατάμε στην άκρη.
Για τις πατάτες:
Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το εστραγκόν και τις πατάτες. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες, με μια σκελίδα σκόρδο και τα αρωματικά στην ειδική σακούλα μαγειρέματος και τις κλείνουμε αεροστεγώς. Βάζουμε τη σακούλα σ’ ένα ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα κι ένα τέταρτο. Μόλις ετοιμαστούν τις σπάμε ελαφρώς με τα χέρια μας και στη συνέχεια τις βγάζουμε απ’ τη σακούλα και τις ρίχνουμε σ’ ένα τηγάνι, στο οποίο έχουμε ζεστάνει το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο θυμάρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Σερβίρουμε την μπριζόλα με τις βουτυρένιες baby πατάτες περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα μουστάρδας με πετιμέζι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο.
TIPS
Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα καθαρισμού με ατμό για να καθαρίσεις ευκολότερα το φούρνο σου.