Μουσταλευριά

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Το γλυκό του τρύγου και των δύο υλικών, που δεν χρειάζεται ζάχαρη, μόνο καλή συντροφιά από κανέλα, ρόδι, καρύδια και σουσάμι.

 

Υλικά

  • 1250ml μούστο σβησμένο*
  • 1 φλ. κορν-φλάουρ
  • 1 φλ. νερό

 

*Που έχει βράσει με αλισίβα ή ασπρόχωμα και καθαριστεί έτσι ώστε να σταματήσει η διαδικασία οινοποίησης του μούστου.

 

Για το σερβίρισμα

  • Κοπανισμένο καρύδι
  • Κανέλα σκόνη
  • Σουσάμι
  • Σποράκια ροδιού

 

 

Εκτέλεση

  1. Κρατάμε 1 φλιτζάνι μούστο και ρίχνουμε τον υπόλοιπο σε κατσαρόλα που τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε τον κρύο μούστο που κρατήσαμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το μούστο. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα μέχρι να δέσει το γλυκό, να κοχλάσει και να γίνει διάφανο. Θα πάρει 20 λεπτά περίπου.
  4. Όταν δέσει η μουσταλευριά τη μεταφέρουμε όπως είναι καυτή σε μπολάκια ατομικά αφήνουμε να δέσει η επιφάνειά της.
  5. Ψήνουμε το σουσάμι σε μέτρια φωτιά να μυρίσει. Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς μαζί με το σουσάμι και πασπαλίζουμε τις μουσταλευριές.
  6. Αφού κρυώσει εντελώς προσθέτουμε κανέλα και σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.

 

 

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/377331016485412/’ width=’400′]

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη