O Γιώργος Τσούλης, μπαίνει στην πρίζα, και ετοιμάζει πεντανόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλου στο Φούρνο Μικροκυμάτων της Neff.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ κιμά κοτόπουλο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- ½ κίτρινη πιπεριά
- 2 πατάτες, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 στικ σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. τζίντζερ, σκόνη
- ½ κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- Αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το τζίντζερ και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Εφόσον είναι έτοιμα τα λαχανικά, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τον κιμά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα για να βγουν όλα τα αρώματα του μείγματος. Κατόπιν, πλάθουμε με τα χέρια μας 4 μπιφτέκια ίδιου μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°, τοποθετούμε το ταψί με τα μπιφτέκια και ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν, τα αφήνουμε στην άκρη μέσα σε ένα πιάτο. Αν θέλουμε, πολτοποιούμε τα λαχανικά μας με έναν πολυκόφτη.
TIPS
Tip Συνταγής
Για να είναι τα μπιφτέκια πιο ελαφριά, μπορείς να σοτάρεις τα λαχανικά. Ωστόσο, πρόσεξε τα λαχανικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, όταν τα ρίξεις στον κιμά.
Tip για το Φούρνο
Όταν χρησιμοποιείς τα μικροκύματα στο φούρνο, καλό είναι να ελέγχεις πάντα το υλικό του σκεύους πριν το τοποθετήσεις μέσα στο φούρνο.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ