|  | 

Κουζίνα

Νηστίσιμο «σαλάμι» σοκολάτας

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ένα αλλόκοτο σαρακοστιανό σαλάμι που και νηστίσιμο είναι αλλά και γλυκό.

Υλικά

  • 350 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 120 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 400 γρ. χαλβάς βανίλια σε κομμάτια
  • 100 γρ. κράνμπερις
  • 100 γρ. κάσιους ή φουντούκια
  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατεύουμε μέσα το ταχίνι, το κονιάκ το μέλι.
  3. Προσθέτουμε τα κάσιους, τα κράνμπερις, τον χαλβά και ανακατεύουμε.
  4. Ντύνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  5. Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να στεθεροποιηθεί.
  6. Το βγάζουμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια της λαδόκολλας, ρολάρουμε το μείγμα να πάρει σχήμα κυλίνδρου σαν σαλάμι.
  7. Το τυλίγουμε σαν καραμέλα και δένουμε σφιχτά με σπάγκους σε 3-4 σημεία.
  8. Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.
  9. Ξεφορμάρουμε το σαλάμι και το κυλάμε πάνω σε άχνη ζάχαρη να κολλήσει.
  10. Κόβουμε το «σαλάμι» σε φέτες και σερβίρουμε.

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη