1,1K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ένα αλλόκοτο σαρακοστιανό σαλάμι που και νηστίσιμο είναι αλλά και γλυκό.
Υλικά
- 350 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 κ.σ. μέλι
- 120 γρ. ταχίνι
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 400 γρ. χαλβάς βανίλια σε κομμάτια
- 100 γρ. κράνμπερις
- 100 γρ. κάσιους ή φουντούκια
- Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε μέσα το ταχίνι, το κονιάκ το μέλι.
- Προσθέτουμε τα κάσιους, τα κράνμπερις, τον χαλβά και ανακατεύουμε.
- Ντύνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να στεθεροποιηθεί.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια της λαδόκολλας, ρολάρουμε το μείγμα να πάρει σχήμα κυλίνδρου σαν σαλάμι.
- Το τυλίγουμε σαν καραμέλα και δένουμε σφιχτά με σπάγκους σε 3-4 σημεία.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.
- Ξεφορμάρουμε το σαλάμι και το κυλάμε πάνω σε άχνη ζάχαρη να κολλήσει.
- Κόβουμε το «σαλάμι» σε φέτες και σερβίρουμε.
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/205582020714108/’ width=’400′]