Οι συσκευές που θα κάνουν έναν εργασιακό χώρο φιλικό προς τον εργαζόμενο!

by K Admin

 

Κάθε γραφείο-εταιρεία, είτε έχει πολλούς, είτε λίγους εργαζόμενους θα πρέπει να τους παρέχει κάποια πράγματα που θα τους κάνουν τη ζωή ευκολότερη τόσο για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, όσο και για να περνούν καλύτερα στον όποιο χρόνο διαλείμματος διαθέτουν. Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα σπάνια θα δούμε πολλές εταιρείες να έχουν χώρο διαλείμματος, με τις περισσότερες να διαθέτουν κουζίνα κι άλλες απλά να διαθέτουν τις όποιες συσκευές για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων διάσπαρτες στον εργασιακό χώρο. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου δωματίου και στην εταιρεία κάνει καλό και –ασφαλώς- στους υπαλλήλους της. Αφενός θα αποτελούσε περισπασμό για όσους δουλεύουν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με όσους κάνουν διάλειμμα, κι αφετέρου όσοι κάνουν break δεν γίνεται να φάνε και να ηρεμήσουν με την ησυχία τους εντός γραφείου.

 

Όμως, ποιες συσκευές διαθέτει το ιδανικό δωμάτιο για διάλειμμα, ή ξεκούραση; Ας τις δούμε στη λίστα που ακολουθεί, απ’ τις πιο συνήθεις ως τις πιο… πρωτότυπες.

 

1. Καφετιέρες

 

Εδώ μιλάμε για τα… απαραίτητα προς το ζην. Κάθε γραφείο πρέπει να διαθέτει έστω μια απλή καφετιέρα γαλλικού, ή –τουλάχιστον- ένα μηχάνημα για το χτύπημα του καφέ, μιας και ο τελευταίος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας όλων στη χώρα μας.

 

Υπάρχουν από τυπικές, ή πιο καλές και ποιοτικές καφετιέρες καφέ φίλτρου, έως μηχανές για εσπρέσο, ή άλλα μηχανήματα με πολύ περισσότερες δυνατότητες που φτιάχνουν όλα τα είδη καφέ, ή και τσάι. Γενικά προτίμησε κάποιο μηχάνημα που λειτουργεί με κάψουλες, μιας και ένα τέτοιο χρειάζεται λιγότερο καθάρισμα κι έτσι συντηρείται ευκολότερα. Για τους μερακλήδες του ελληνικού καφέ, εάν δεν θέλεις τη λύση μπρίκι και γκαζάκι, ή μικρή ηλεκτρική εστία, υπάρχουν εξαιρετικά μηχανήματα ειδικά για την παρασκευή ελληνικού. Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς για τους λάτρεις του φραπέ κάποιο μηχάνημα για το χτύπημά του.

 

2. Βραστήρες

 

Απ’ την άλλη, δεν πίνουν όλοι οι εργαζόμενοι καφέ, ή πάλι μπορεί να θέλουν να πιουν κάποιο άλλο ρόφημα. Σ’ αυτή την περίπτωση τη λύση δίνει άλλη μια απαραίτητη συσκευή, ο βραστήρας. Και πάλι, λόγω της ταχύτητάς του, αλλά και της ευκολίας του, είναι προτιμότερος από μπρίκι και γκαζάκι, ή ηλεκτρικό μάτι. Το να έχεις βραστό νερό γρήγορα κι εύκολα ανά πάσα στιγμή είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Να σημειώσουμε εδώ ότι το ζεστό νερό μπορεί να χρησιμεύσει και για να φτιάξει κάποιος εργαζόμενος κάποια έτοιμη σούπα, όπως στιγμής, ή ακόμα και noodles.

 

3. Ψύκτης νερού

 

Ένας ψύκτης μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην εταιρεία, ενώ πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από ένα μηχάνημα στο χώρο για να καλύψει τις ανάγκες όλων. Είναι απολύτως απαραίτητος τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους καλεσμένους ή συνεργάτες ή και στην περίπτωση συχνών meetings. Οι περισσότερες συσκευές του είδους έχουν επιλογή για κρύο και ζεστό νερό, με την αλλαγή φιάλης τους να γίνεται πάρα πολύ εύκολα.

 

4. Φούρνος μικροκυμάτων

 

Άλλο ένα απολύτως απαραίτητο αξεσουάρ του χώρου διαλείμματος ή της κουζίνας, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο εργαζόμενος να ζεσταίνει το φαγητό που τυχόν φέρνει απ’ το σπίτι του. Είναι απ’ τις πιο χρήσιμες και οικονομικές συσκευές για έναν εργοδότη ενώ –παράλληλα-  είναι εύκολη στη συντήρηση και την καθαριότητά της ενώ δεν χαλάει εύκολα. Η αγορά διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από μοντέλα με διάφορες δυνατότητες, σχέδια και χρώματα.

 

 

5. Τοστιέρα

 

Ένα πανεύκολο στη χρήση του αξεσουάρ για να φτιάξει ο εργαζόμενος γρήγορα και εύκολα ένα σνακ. Επίσης, είναι άλλη μια οικονομική συσκευή, εύκολη στο καθάρισμα και στη συντήρηση που δύσκολα παρουσιάζει κάποια βλάβη.Διατίθεται πολλά μοντέλα, ενώ κάποιοι τις χρησιμοποιούν και για να ζεστάνουν το φαγητό τους.

 

6. Ψυγείο / Μίνι Ψυγείο

Ένα ψυγείο, ή ένα μίνι ψυγείο –ανάλογα με το χώρο που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία ή/και απ’ τον αριθμό των υπαλλήλων της είναι από τις πιο βασικές συσκευές που πρέπει να έχει ένας επαγγελματικός χώρος, τόσο για τη διατήρηση τροφίμων και σνακς, όσο και για τη διατήρηση του νερού και των ροφημάτων κρύων. Όσο πιο πολλοί υπάλληλοι, τόσο πιο μεγάλο πρέπει να είναι το ψυγείο.

 

7. Παγομηχανή

 

Μπορεί να φαντάζει υπερβολή, αλλά στη χώρα μας αφενός ο κρύος καφές πίνεται από πολλούς 10 μήνες το χρόνο, κι αφετέρου ένα παγάκι όλο και κάπου θα χρειαστεί. Με το μηχάνημα αυτό «λύνονται» τα χέρια των εργαζομένων, μιας και αντί να γεμίζει η κατάψυξη του ψυγείου με σακούλες, παγάκια και παγοθήκες, τα ετοιμάζει όποτε αυτά χρειαστούν. Υπάρχουν δύο αξιόλογες επιλογές: Πολλά καλά κι επώνυμα ψυγεία διαθέτουν ενσωματωμένη παγομηχανή και άρα μπορεί να συνδυαστεί με την προηγούμενη πρόταση, αλλά υπάρχουν και αυτόνομες επαγγελματικές λύσεις σε διάφορα μεγέθη.

 

8. Αποχυμωτής

 

Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί είναι γεμάτοι βιταμίνες αποτελώντας έτσι την τέλεια πηγή ενέργειας για κάθε εργαζόμενο. Πρόκειται μεν για ένα εξειδικευμένο μηχάνημα που δύσκολα θα καταλήξει στην κουζίνα μιας επιχείρησης, αλλά με πολύ κόσμο να ακολουθεί μια πιο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, ίσως πρέπει ν’ αρχίσει να προστίθεται στις επιλογές των εργοδοτών. Σε μια χώρα δε όπως η Ελλάδα που έχει εξαιρετικά μεγάλη γκάμα φρούτων καθόλη τη διάρκεια του χρόνου γρήγορα μπορεί να γίνει μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τους εργαζόμενους.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη