1,2K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 6 μεγάλα κομμάτια
-
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του) + 2 κ. σ.
- ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. ηλιέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- Μέλι και φρούτα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αυγό, το γάλα, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και χτυπάμε με τη φραπεδιέρα. Προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενή χυλό.
- Ζεσταίνουμε μισό κουταλάκι βούτυρο σε μικρό τηγανάκι διαμέτρου 15εκ. περίπου και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τόσο χυλό όσο να σκεπάσει την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά του pancake και μετά τo γυρίζουμε με τη βοήθεια σπάτουλας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και την υπόλοιπη ζύμη.
- Σερβίρουμε τα pancakes ζεστά συνοδεύοντας με φρέσκα φρούτα και περιχύνοντας με μέλι ή με κάποιο σιρόπι της επιλογής μας.