Pancakes με μέλι και φρούτα

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά για 6 μεγάλα κομμάτια

    • 1 φλιτζάνι γάλα
    • 1 αυγό
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του) + 2 κ. σ.
    • ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 κ. σ. ζάχαρη
    • 2 κ. σ. ηλιέλαιο
    • 1 πρέζα αλάτι
    • Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα

  • Μέλι και φρούτα

 

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αυγό, το γάλα, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και χτυπάμε με τη φραπεδιέρα. Προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενή χυλό.
  2. Ζεσταίνουμε μισό κουταλάκι βούτυρο σε μικρό τηγανάκι διαμέτρου 15εκ. περίπου και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τόσο χυλό όσο να σκεπάσει την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά του pancake και μετά τo γυρίζουμε με τη βοήθεια σπάτουλας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και την υπόλοιπη ζύμη.
  3. Σερβίρουμε τα pancakes ζεστά συνοδεύοντας με φρέσκα φρούτα και περιχύνοντας με μέλι ή με κάποιο σιρόπι της επιλογής μας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη