Το καλύτερο κομμάτι κρέας ταιριάζει γάντι στη μεγαλύτερη γιορτή «κρεατοφαγίας», την Τσικνοπέμπτη! Για αυτό και εμείς σου προτείνουμε μια διαφορετική, και λίγο πικάντικη, συνταγή για να ετοιμάσεις το καλύτερο Rib-Eye στην ψησταριά κάρβουνου ή στην υγραερίου!
Ένα είναι σίγουρο.. πως αν δοκιμάσεις μοσχαρίσιο rib-eye ψημένο medium-rare στην ψησταριά, δεν θα θέλεις να φας ξανά άλλο κομμάτι κρέατος!
Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε ένα rib-eye με σάλτσα τσίλι και σκόρδο!
Συνταγή Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά
ΠΑΣΤΑ
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
4 rib eye, 340 gr η κάθε μία και με περίπου 3 εκ. πάχος. Καθαρισμένα από το περιττό λίπος.
ΣΑΛΤΣΑ
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι
1 καυτερή πιπεριά τζαλαπένο χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φύλλα φρέσκου κόλιαντρου
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
¾ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ανακάτεψε τα υλικά της πάστας. Άπλωσε την και στις δύο πλευρές των rib eye και άφησε τις να κάτσουν για 15-20 λεπτά πριν τις ψήσετε.
- Ανακάτεψε τα υλικά για την σάλτσα
- Προετοίμασε την σχάρα για άμεσο ψήσιμο με δυνατή φωτιά (220 με 280 βαθμούς κελσίου)
- Ψήσε τα rib eye πάνω από την υψηλή φωτιά σε άμεσα ψήσιμο με κλειστό το καπάκι μέχρι το επιθυμητό ψήσιμο : 6-8 λεπτά για medium rare, γυρίζοντας μια φορά. Αφαίρεσε τις από την σχάρα και άφησε να ξεκουραστούν για 3-5 λεπτά. Σέρβιρε ζεστό με σάλτσα.
Καλή σου όρεξη… και μην ξεχνάς περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!