|  | 

Κουζίνα

Ριζότο με παντζάρια, μους κατσικίσιου τυριού και φουντούκια – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ριζότο

  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροσπασμένο με τη φλοίδα
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 δάφνη
  • 3 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 900 ml ζωμός λαχανικών
  • 300 γρ. παντζάρια βολβοί
  • 50 ml λευκό βαλσάμικο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • 80 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • Για τη μους τυριού

  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (χωρίς κρούστα)
  • 50 ml κρέμα γάλακτος

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 
Για τα παντζάρια:
Τυλίγω τα παντζάρια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνω στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν. Κόβω τα μισά παντζάρια σε κύβους 1x1 περίπου και τα υπόλοιπα τα πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και το ξίδι μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
 
Για το ριζότο:
Σοτάρω καλά το κρεμμύδι με λίγο αλάτι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μελώσει. Προσθέτω τη δάφνη, το σκόρδο, τα κλωναράκια θυμαριού ολόκληρα και τελευταίο το ρύζι, το οποίο καβουρδίζω μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω σταδιακά τον ζωμό. Αφαιρώ τα θυμάρια και το σκόρδο. Τέλος, προσθέτω το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα κομμάτια από το παντζάρι, την κρέμα από τα παντζάρια και τελευταίο το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Αν χρειαστεί πασπαλίζω με λίγο φρέσκο πιπέρι.
 
Για τη μους:
Χτυπάω το τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
 
Για το σερβίρισμα: Τοποθετώ στο πιάτο το ριζότο και στη μέση μια κουταλιά της σούπας από τη μους. Σερβίρω αμέσως.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη