|  | 

Κουζίνα

Σαλάτα με ρεβίθια και μαρινάτο μπακαλιάρο – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα ρεβίθια

  • 250γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένα
  • ¼ ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένα
  • ¼ ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψημένη, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο καπνιστό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για τον μπακαλιάρο

  • 400γρ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για το ρεβίθι

Βράζουμε τα ρεβίθια στη χύτρα μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, ¼ πορτοκάλι, 2 σκελίδες σκόρδο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Καλό είναι να μείνουν για 1 ώρα, μέχρι να μαριναριστούν και να ενωθούν τα αρώματα.

 

Για τον μπακαλιάρο

Μαδάμε τον μπακαλιάρο με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με πιπέρι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη να μαριναριστεί όση ώρα μαγειρεύονται τα ρεβίθια.

 

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε μισή ποσότητα μπακαλιάρου μέσα στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα τη σαλάτα, από πάνω βάζουμε λίγο ακόμα μπακαλιάρο, μικρά φύλλα δυόσμου, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Δείτε ακόμη