|  | 

Κουζίνα

Σεμιφρέντο με αρώματα καφέ και σοκολάτας

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Ένα παγωμένο γλυκό με νότες καφέ και σοκολάτας που θα σερβίρεις σαν επιδόρπιο μετά από ένα ωραίο γεύμα.

 

Υλικά (για 10 άτομα)

  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml δυνατό καφέ εσπρέσο
  • 4 κ.σ. γλυκό κονιάκ
  • 1 κ.γ καφέ στιγμιαίο

 

Για τη βάση του γλυκού και το τελείωμα

  • 250 γρ. μπισκότα τριμμένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη και λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • Κακάο σε σκόνη

 

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και τον εσπρέσο μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει 120°C.
  3. Χτυπάμε τα αυγά στην κουζινομηχανή να αφρατέψουν και ρίχνουμε το σιρόπι του καφέ σε μορφή κορδονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και να κρυώσει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρώς. Ρίχνουμε και το τυρί κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε τον στιγμιαίο καφέ στο κονιάκ και τα προσθέτουμε μαζί με τη λιωμένη κουβερτούρα. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.
  6. Ετοιμάζουμε τη βάση ανακατεύοντας το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο και τη λιωμένη κουβερτούρα και το απλώνουμε σε ταψάκι διαστ. 20x30εκ. περίπου. Το πατάμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να γίνει συμπαγές και απλώνουμε πάνω το μείγμα του σεμιφρέντο. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για δύο ώρες.
  7. Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί σε λεπτό στρώμα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη για δυο-τρεις ώρες ακόμα ή μέχρι το σερβίρισμα.
  8. Βγάζουμε το γλυκό 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα από την κατάψυξη. Το πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη