ΥΛΙΚΑ
-
-
Για το πέστο
- 10 πιπεριές Φλωρίνης
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- ½ κούπα αμύγδαλο λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο κόκκους
- 1 κ.γ. μείγμα πιπέρι κόκκους
- Αλάτι
-
-
Για το σπαγγέτι
- 1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- Αλάτι
- Μικρά φύλλα βασιλικού
- 200 γρ. φέτα
- Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ροδαλό χρώμα ομοιόμορφο και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια καβουρδίζουμε τα μπαχαρικά για 1-2 λεπτά, τα κοπανάμε λίγο στο γουδί και μετά βάζουμε τη μισή ποσότητα στο μπλέντερ.
Τοποθετούμε τη σχάρα πάνω στην ειδική εστία Electrolux να ζεσταθεί, βάζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, εναλλακτικά τις βάζουμε στον φούρνο και τις ψήνουμε στους 2000C, για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαυρίσουν ελαφρώς. Βγάζουμε από την εστία, αφαιρούμε τη φλούδα και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Για το σπαγγέτι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά τα αποσύρουμε από τη φωτιά δύο λεπτά νωρίτερα. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε λίγο από το ζουμί, τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, σε ζεστή εστία, ρίχνουμε το πέστο, λίγο από το ζουμί, τη φέτα σε τρίμματα, τα μικρά φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε να αγκαλιαστούν τα υλικά μεταξύ τους και στη συνέχεια τα σερβίρουμε σε πιάτα ή πιατέλα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και σερβίρουμε.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ