Τα καλύτερα δώρα, για τον καλύτερο μπαμπά!

by K Admin

 

Η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη σ’ όλους τους μπαμπάδες και φέτος «πέφτει» στις 17 του μήνα. Έτσι σου ετοιμάσαμε μια λίστα με τις καλύτερες ιδέες για δώρα, για κάθε τύπο μπαμπά. Άλλωστε κάθε πατέρας είναι ξεχωριστός, γιατί –λοιπόν- να μην είναι και το δώρο του;

 

Για τον sport μπαμπά

 

Activity tracker

 

Ο μπαμπάς που αθλείται συστηματικά θα ωφεληθεί τα μέγιστα από ένα βραχιόλι ελέγχου δραστηριότητας (activity tracker), όσο απλό, ή εξελιγμένο κι αν είναι το μοντέλο που θα του δωρίσεις. Το activity tracker θα τον βοηθήσει ν’ αποκτήσει εικόνα για την καθημερινή του δραστηριότητα, να θέσει στόχους και γενικά, να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Μάλιστα, ακόμη και το πιο οικονομικό activity tracker, όπως π.χ. το Xiaomi Fitness Tracker, μπορεί να προσφέρει πλήρη εικόνα για την ποιότητα του ύπνου, ενώ ορισμένα μοντέλα ανιχνεύουν αυτόματα το είδος της δραστηριότητας κι έτσι αποθηκεύουν ακόμη πιο ακριβή στατιστικά στα οποία ο χρήστης μπορεί να βασιστεί για τα επόμενα βήματά του.

 

Όργανο γυμναστικής

 

Για τον μπαμπά που γυμνάζεται συστηματικά στο σπίτι, μια καλή ιδέα για δώρο είναι ένα όργανο γυμναστικής. Αναλόγως του τύπου άσκησης, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε σετ από βαράκια κι αλτήρες, μέχρι mini stepper και πεταλιέρα. Αν ο μπαμπάς σου είναι runner υπάρχουν πολλά πρωτότυπα και πρακτικά αξεσουάρ για running, όπως π.χ. η ζώνη τρεξίματος Celly Universal για smartphones. Διαθέτει τρύπα για ακουστικά handsfree καθώς επίσης και θήκη που χωράει smartphone μέχρι 6 ίντσες.

 

Για τον gadgeτ-άκια

 

Drone

Ως γνωστόν, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Κάποιοι αγοράζουν ένα smartphone, ή ένα tablet για πρακτικούς λόγους ενώ κάποιοι άλλοι είναι γεννημένοι gadgetάκηδες και τα θέλουν όλα. Εάν ανήκει κι ο μπαμπάς σου σ’ αυτή την κατηγορία, τότε χάρισέ του ένα drone.

 

Εφόσον μιλάμε για αρχάριο χρήστη, διάλεξε ένα μικρό μοντέλο που θα τον βοηθήσει να μάθει πώς να χειρίζεται ένα drone. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Drone Dji Ryze Tech Tello. Διαθέτει έξυπνες επιλογές ελέγχου πτήσης που κάνουν πανεύκολο το χειρισμό του και ιδιαίτερα σταθερό. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με κάμερα 5ΜP για εκπληκτικές φωτογραφίες κι εντυπωσιακά βίντεο HD. Με πιο απλά λόγια, τα έχει όλα και συμφέρει.

 

 

Smartwatch

 

Ο gadgeτάκιας μπαμπάς μάλλον θα έχει ήδη αποκτήσει μία από τις τελευταίες ναυαρχίδες που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως π.χ. το Samsung Galaxy S9 ή, αν είναι λάτρης των προϊόντων της Apple, κάποιο από τα τελευταία iPhone. Δεδομένου, λοιπόν, ότι έχει λύσει το θέμα του κινητού, μια καλή ιδέα δώρου είναι να επιλέξεις ένα gadget που θα πλαισιώνει το smartphone του.

 

Από τα high-end smartwatches -όπως μεταξύ άλλων είναι τα Apple Watches και Samsung Gear– μέχρι τις entry level προτάσεις, τα έξυπνα ρολόγια προσφέρουν πληθώρα λειτουργιών. Το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον η ποικιλία είναι μεγαλύτερη, η συμβατότητα με διάφορα smartphones πολύ καλύτερη, ενώ πολλές προτάσεις λειτουργούν τόσο ως «συνοδευτικό αξεσουάρ», όσο και αυτόνομα, χωρίς ν’ απαιτούν –δηλαδή- να είναι κοντά τους το smartphone, το tablet, ή ο υπολογιστής.

 

Επίσης, τα smartwatches θα τα βρεις σε μια ποικιλία από μεγέθη, στιλ και σχέδια. Η οθόνη φροντίζει ώστε η προβολή της ώρας να γίνεται με πολλούς τρόπους, όποιον προτιμά και θεωρεί ομορφότερο ο χρήστης. Σ’ άλλα μοντέλα υπάρχει πληθώρα από λουράκια που αλλάζουν την εμφάνιση και βοηθούν το ρολόι να ταιριάζει σε διάφορα σύνολα. Σε περιπτώσεις όπως αυτές της Fitbit, το smartwatch αποδεικνύεται εξαιρετική βοήθεια και ευκαιρία για κατανόηση του σώματος κατά την άσκηση. Ποιος, άλλωστε, δεν θέλει να έχει στο χέρι του πληροφορίες που δύσκολα θα εξασφάλιζε αλλιώς και που θα τον βοηθήσουν να προσέξει τον εαυτό του και την υγεία του;

 

Γι’ αυτόν που είναι μέσα στην τεχνολογία

 

Smartphone

 

Ο συγκεκριμένος τύπος μπαμπά είναι μεν μέσα στην τεχνολογία, αλλά με τόσες υποχρεώσεις που έχει στο κεφάλι του, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτεί είναι ν’ αναβαθμίσει το κινητό του. Κάνε, λοιπόν, μια μεγάλη έκπληξη στον μπαμπά σου μ’ ένα ιδιαίτερο δώρο που –σίγουρα- δεν θα περιμένει. Γιατί, κακά τα ψέματα, τα smartphones -και γενικά τα δώρα τεχνολογίας– έχουν μια ξεχωριστή ικανότητα να συναρπάζουν τους παραλήπτες. Αν σκέφτεσαι το κόστος, να σε πληροφορήσουμε ότι μπορείς να βρεις εκπληκτικά smartphones σε πολύ οικονομική τιμή, αρκεί να γνωρίζεις τις ανάγκες του μπαμπά σου.

 

Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιεί το κινητό του για να σερφάρει στο Internet, να ελέγχει τα emails του, ή για να παίζει παιχνίδια, τότε θα επιλέξεις ένα smartphone με μεγάλη, υψηλής ανάλυσης, οθόνη. Θα βρεις πολλά οικονομικά κινητά μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά. Ρίξε μια ματιά στις σειρές Xiaomi Redmi και Nokia 6.

 

Tablet

 

Αν ο μπαμπάς χρειάζεται μεγαλύτερη οθόνη για να σερφάρει στο Internet ή/και για να μη χάνει λεπτό από τις αγαπημένες του σειρές, μία αρκετά οικονομική κι αξιόπιστη επιλογή είναι το εξαιρετικό tablet της Lenovo, το Lenovo Yoga Tab 3 8″ 4G. Διαθέτει μεγάλη οθόνη 8 ιντσών για να παρακολουθεί τις αγαπημένες του σειρές μέσω υπηρεσιών video streaming όπως είναι το Netflix, αλλά ακόμη κι από συνδρομητικά κανάλια όπως Nova, OTE TV κ.λπ., κατεβάζοντας απλά τις επίσημες εφαρμογές. Περιλαμβάνει κυλινδρική μπαταρία και σταντ στερέωσης στο πλάι της συσκευής, μετατοπίζοντας το κέντρο βαρύτητας κι επιτρέποντας πολλαπλούς τρόπους χρήσης σε λειτουργία λαβής, κλίσης, ανάκλισης, ή ανάρτησης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι για ν’ απολαύσει περιεχόμενο πολυμέσων, να το χρησιμοποιήσει ως eBook Reader, ή για να ξεκινήσει βίντεο κλήσεις ενόσω ασχολείται μ’ οτιδήποτε άλλο. Φυσικά, μ’ ένα τέτοιο tablet μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα, χρησιμοποιώντας ακόμη και λειτουργίες επαγγελματικής φύσης.

 

 

Γι’ αυτόν που φροντίζει τον εαυτό του

Ξυριστική μηχανή

 

Οι ξυριστικές μηχανές αποτελούν κλασικό αλλά διαχρονικό δώρο. Εάν, μάλιστα, ο μπαμπάς ξυρίζεται μέρα παρά μέρα κι έχει ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε το ξύρισμα γίνεται πιο άνετο με μία ξυριστική μηχανή Philips S7370/12. Αν ο μπαμπάς σου, πάλι, συνηθίζει να ξυρίζει/τριμάρει και το σώμα του τότε κάνε του δώρο μια ξυριστική σώματος, που είναι ιδανική για χρήση και κάτω από το νερό.

 

Κουρευτική μηχανή

 

Για τον πατέρα που θέλει να περιποιείται το μαλλί, να τριμάρει το μούσι και γενικά να καλλωπίζεται, η κουρευτική μηχανή αποτελεί το πιο πρακτικό δώρο που μπορείς να του κάνεις. Φρόντισε να επιλέξεις μια αξιόπιστη μηχανή, όπως η Philips HC5440/80, που θα έχει ανθεκτική κατασκευή και θα προσφέρει πληθώρα εξαρτημάτων και ρυθμίσεων μήκους κοπής.

 

Γι’ αυτόν που μαγειρεύει

 

Μικροσυσκευές για εύκολο μαγείρεμα

 

Εάν ο μπαμπάς σου είναι από εκείνους που τους αρέσει να πειραματίζονται συνεχώς με νέες συνταγές και λατρεύουν να δημιουργούν υπέροχες σπιτικές γεύσεις, μπορείς να του κάνεις τη ζωή πιο εύκολη δωρίζοντας του μια πρακτική συσκευή κουζίνας όπως είναι ο πολυκόφτης CH580 της Kenwood. Τεμαχίζει, κόβει, πολτοποιεί, κάνει σχεδόν τα πάντα! Έρχεται με μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά κι εύκολο χειρισμό μ’ ένα άγγιγμα. Διαθέτει σύστημα τεσσάρων λεπίδων για παρασκευή μαγιονέζας κι άλλων ντιπ εύκολα και γρήγορα. Ιδανικό για ξηρούς καρπούς, πολτοποίηση, τεμαχισμό υλικών όπως λαχανικά, ή μυρωδικά, αλλά και θρυμματισμό πάγου.

 

Αν είναι καλυμμένος από πολυκόφτη, τότε μπορείς να κοιτάξεις για κάτι εξίσου πρακτικό, όπως είναι το ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος της Electrolux. Μ’ αυτό ο μπαμπάς σου θα μπορεί να μαγειρεύει τέλεια φαγητά κάθε φορά, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ψηφιακό θερμόμετρο της Electrolux διαθέτει χρονόμετρο και ηχητικό σήμα συναγερμού που ενημερώνει σχετικά με το επίπεδο μαγειρέματος ανάλογα με την προτίμηση μαγειρέματος.

 

Μαγειρικά σκεύη

 

Εναλλακτικά, ένα σετ μαγειρικών σκευών Tefal Ingenio αποτελεί εξαιρετική λύση για τον μπαμπά που δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του, αλλά του αρέσει του σπιτικό φαγητό. Καθαρίζονται εύκολα, χωρίς να χρειάζονται επίμονο τρίψιμο, την ίδια στιγμή που πλένονται εύκολα και στο πλυντήριο πιάτων. Παράλληλα, η ανθεκτική, ασφαλής αντικολλητική επίστρωση με σωματίδια τιτανίου εξασφαλίζει νόστιμα και υγιεινά αποτελέσματα και ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 

 

Ψησταριά κάρβουνου

 

Αν το μπάρμπεκιου της Κυριακής είναι η αγαπημένη ασχολία του δικού σου μπαμπά, τότε εξέτασε την αγορά μιας αξιόπιστης ψησταριάς κάρβουνου. Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ, διάλεξε μία από τις ψησταριές της Weber και οι «ψηστικές» ικανότητες του πατέρα σου σίγουρα θα… αναβαθμιστούν!

 

Για εκείνον που του αρέσει η περιπέτεια

 

Action Cam

 

Είτε πρόκειται για διαδρομή με ποδήλατο, μηχανές, ή αυτοκίνητο, είτε για extreme sports, καταδύσεις, θαλάσσια sports, υποβρύχιες λήψεις, ή για λήψεις μέσω πτήσης drone, η action camera μπορεί ν’ αξιοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Απλά, πριν αποφασίσεις ποια κάμερα θ’ αγοράσεις, θα πρέπει να έχεις καταλήξει σε ποιου είδους δραστηριότητες θα χρησιμοποιηθεί. Εάν, για παράδειγμα, θα τοποθετηθεί πάνω σε κράνος, τότε θα κοιτάξεις τα αντίστοιχα μοντέλα με μικρές διαστάσεις και βάρος.

 

Επίσης, οι action cams υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις, οι οποίες μερικές φορές απέχουν σημαντικά μεταξύ τους. Αυτό δε σημαίνει πως οι μεγαλύτερες σε διαστάσεις είναι πιο κουραστικές, ή πιο βαριές. Σε γενικές γραμμές οι πιο ελαφριές και μικρές είναι οι ιδανικές. Πριν την αγορά θα πρέπει να δεις αν και ποια αξεσουάρ παρέχονται και πόσο όγκο θα προσθέσει ακόμα και στην πιο μικρή κάμερα, για παράδειγμα, μια βάση, ή μια θήκη. Επίσης ορισμένες κάμερες έχουν αποσπώμενη LCD οθόνη, η οποία όταν αφαιρεθεί, απομένει ένα μικρό σώμα.

 

Αν αναζητάς μια προσιτή action cam με premium χαρακτηριστικά, ρίξε μια ματιά στην Rollei 525 Silver Action Camera. Φυσικά, υπάρχουν ακόμη πιο οικονομικές κάμερες, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες που πρόκειται να καλύψουν.

 

 

Backpack

 

Το backpack (ή αλλιώς σακίδιο πλάτης) είναι το ιδανικό δώρο για δραστήριους μπαμπάδες. Οι επιλογές είναι πολλές και φέρουν την υπογραφή της Thule. Τα σακίδια της Thule είναι διπλής χρήσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αξιοποιηθούν και ως ταξιδιωτικός σάκος. Παρέχουν μεγάλη χωρητικότητα για όλα τα απαραίτητα και κύβο συσκευασίας για ακόμα πιο άνετα ταξίδια.

 

Powerbank

 

Το powerbank είναι φορητός φορτιστής οπότε, με δεδομένο ότι ο πατέρας σου τις περισσότερες ώρες βρίσκεται μακριά από πρίζες, καταλαβαίνεις ότι θα του χαρίσεις ένα πολύ πρακτικό αξεσουάρ. Είναι πολύ ελαφρύ για να μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να φορτίσει πλήθος συσκευών, όπως smartphones, tablets, ΜΡ3 players, βιντεοκάμερες, φορητά ηχεία κ.ά.

 

Το πιο βασικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να ελέγξεις σ’ ένα powerbank είναι η χωρητικότητα, δηλαδή η αυτονομία που μπορεί να προσφέρει σε μια συσκευή, και μετριέται σε mAh (μιλιαμπερώρια). Όσο περισσότερα τα mAh ενός powerbank, τόσο περισσότερες και οι φορτίσεις που θα προσφέρει. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται κι από την χωρητικότητα μπαταρίας της κάθε συσκευής. Για παράδειγμα, ένα powerbank χωρητικότητας 2.200mAh δεν θα δώσει πλήρη φόρτιση αν η μπαταρία της συσκευής είναι 3.000 mAh, ενώ ένα μοντέλο χωρητικότητας 8.400mAh θα δώσει περίπου δύο φορτίσεις.

 

Αν ο πατέρας σου χρειάζεται μια μπαταρία για το smartphone, για τις δύσκολες ώρες, κάτι σχετικά μικρό όπως το Trust 4400 mAh σίγουρα θα σώσει την κατάσταση. Αν χρειάζεται μια μπαταρία που να μπορεί να προσφέρει πάνω από μία φόρτιση, ανάλογα βέβαια το τηλέφωνο, μια εφεδρική μπαταρία χωρητικότητας 6600mAh, όπως η Intenso ST6600 6600 mAh, θα τον καλύψει και με το παραπάνω. Φυσικά, υπάρχουν και μπαταρίες με δύο θύρες USB για ταυτόχρονη φόρτιση δύο συσκευών, όπως το Intenso ST10000 Black 10000 mAh. Δηλαδή, ό,τι χρειάζεται ένας adventurist στην καθημερινότητα του!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη