|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Τάρτα Lime – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη Βάση

  • 320 γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 2.5 κ.σ. ζάχαρη
  • 125 γρ βούτυρο λιωμένο
  • Για τη Γέμιση

  • 125 γρ ζάχαρη
  • 500 ml ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό από 7 lime
  • 4 κρόκοι από μεγάλα αυγά
  • ξύσμα lime για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν τελείως, και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Κατόπιν, λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23εκ. και απλώνουμε τα μπισκότα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους ενώ με τα χέρια μας δημιουργούμε τοιχώματα. Στη συνέχεια, ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά και μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε εκτός φούρνου μέχρι να κρυώσει τελείως. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση, ρίχνοντας σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης, εκτός από το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε τη γέμιση στη βάση μας και ψήνουμε την τάρτα για 20-25 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί, την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια τη βάζουμε μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-1.5 ώρες ώστε να κρυώσει πολύ καλά. Τέλος, πασπαλίζουμε την τάρτα με λίγο ξύσμα lime, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

TIPS

Tip Συνταγής

Σε περίπτωση που τα lime δεν είναι ώριμα για να βγάλουν αρκετό ζουμί, μπορείς να τα βάλεις λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

Tip Συσκευής

Ο φούρνος Siemens ενσωματώνει και μικροκύματα για να μπορείς να ξεπαγώνεις ή να ζεσταίνεις το φαγητό γρήγορα.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη