Tarte Tatin Μπανάνα – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για την τάρτα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 μπανάνες ολόκληρες και ακόμη 2 κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 240 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
    • Για το σερβίρισμα

    • Παγωτό βανίλια
    • Κανέλα

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

Προθερμαίνω το τηγάνι, ρίχνω μέσα τη ζάχαρη κι ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτω το βούτυρο, μετά τη βανίλια και τέλος την κανέλα. Αφήνω το βούτυρο να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθεί η καραμέλα. Προσθέτω το αμύγδαλο και ανακατεύω καλά. Τοποθετώ ομοιόμορφα τις μπανάνες μέσα στο τηγάνι και κατεβάζω από τη φωτιά. Σκεπάζω με το φύλλο σφολιάτας, το κόβω περιμετρικά του τηγανιού και δημιουργώ τρύπες με ένα πιρούνι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα την αφήνω για 5 λεπτά να ξεκουραστεί και την αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Σερβίρω με μια μπάλα παγωτό βανίλια και πασπαλίζω προαιρετικά με λίγη κανέλα.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη