Ταρτάκια με γιαούρτι, φέτα και ντοματίνια – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα ταρτάκια

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 4-5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κ.σ. μπέικιν παουτερ
  • 10-12 φύλλα μέντα και βασιλικό ψιλοκομμένα
  • 12-15 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο γάλα (προαιρετικά)

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Ανακατεύω το γιαούρτι με τα αυγά, αλάτι, πιπέρι σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτω τη γαλοπούλα, τα τυριά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αρωματικά και συνεχίζω το ανακάτεμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα, ρίχνω λίγο γάλα για να το αραιώσω. Αδειάζω το μείγμα σε 5 ατομικές φόρμες με αποσπώμενο πάτο, με 10 εκ. διάμετρο στρωμένα με λαδόκολλα. Σε κάθε θήκη με μείγμα βυθίζω τα ντοματίνια και ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο Miele, στους 180°C, 15-20 λεπτά περίπου. Αφήνω λίγα λεπτά να κρυώσουν και σερβίρω.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη