Το τζατζίκι λίγο αλλιώς

by Zikou Stella

 

 

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Δροσίζει το αρνί και όλα τα συνοδευτικά του πασχαλινού τραπεζιού. Τις ψητές πατάτες, τα λαχανικά, τη μαρουλοσαλάτα, τα πάντα!

Yλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ή κατίκι Δομοκού ή ξινομυζήθρα
  • 1 αγγούρι μέτριο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • Λίγο ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 καρότο μικρό λεπτοξυσμένο
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το αγγούρι. Το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια και τις άκρες του. Το ξύνουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί με τη φλούδα και το ρίχνουμε σε σουρωτήρι.
  2. Αλατίζουμε και το αφήνουμε πάνω από ένα μπολ να βγάλει τα ζουμιά του. Το πιέζουμε λίγο με το χέρι να βγάλει όσο περισσότερα γίνεται.
  3. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ και προσθέτουμε μέσα το στραγγισμένο αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και τριμμένο καρότο.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο ξύδι και έξτρα αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο.

Μπορείς να δεις ακόμη