Τραγανό Χοιρινό Μπούτι – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

by K-Admin 1

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για το χοιρινό

  • 1 χοιρινό μπούτι με την πέτσα του και το κόκκαλο περίπου 1,5 κιλό
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
  • 1 ποτήρι λευκό ή γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 3 κ.σ μουστάρδα
  • 3 πράσινα μήλα καθαρισμένα, σε χοντρές φέτες
  • Αλάτι-πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για το χοιρινό

Χτυπάω στον πολυκόφτη το μέλι, το θυμάρι, 2 σκελίδες σκόρδο, το μισό κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνω το μπούτι και στη συνέχεια το αλείφω με το μείγμα που έφτιαξα.
Βάζω το μπούτι στο ταψί, σκορπάω κλωνάρια θυμάρι, σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο από πάνω και το ψήνω στον φούρνο AEG, στο πρόγραμμα steam crisp, για 2 ώρες στους 72°C.
Κόβω τα μήλα στα 6 με τη φλούδα, τα βάζω σε ένα μπολ, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύω.
Βγάζω το κρέας από τον φούρνο, βάζω τα μήλα γύρω-γύρω, αλείφω με βούτυρο το κρέας και τα μήλα, περιχύνω  το υπόλοιπο κρασί, το ζουμί από το κρέας και ψήνω για άλλα 30 λεπτά.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

Μπορείς να δεις ακόμη