Τσίλι κον κάρνε με το Bosch Autocook – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ανάμεικτος κιμάς (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές (τσίλι)
  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 3 μεγάλες κονσέρβες κόκκινα φασόλια ή φασόλια μπάρμπούνια (στραγγισμένο βάρος περίπου 700g)
  • 600g ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 200g ξινή κρέμα (sour cream) ή γιαούρτι πλήρες
  • Τορτίγια τσίπς για το σερβίρισμα
  • 6-8 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένο κύμινο, τσίλι σε σκόνη

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Καθάρισε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου. Κόψε τα κρεμμύδια σε κύβους. Κόψε τις πιπεριές τσίλι στη μέση κατά μήκος, αφαίρεσε τους σπόρους και ψιλοκόψε τη σάρκα μαζί με το σκόρδο. Πλύνε τις πιπεριές, κόψτες στη μέση, αφαίρεσε τα κοτσάνια και τους σπόρους και κόψε την υπόλοιπη σάρκα σε κύβους. Πρόσθεσε στο δοχείο του Autocook δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Όρισε το πρόγραμμα stew (κατσαρόλας) και επίλεξε long (πολύς). Ρύθμισε το χρονόμετρο στα 35 λεπτά και τον επιλογέα θερμοκρασίας στους 160 °C. Πάτησε Start for phase 1 (Έναρξη φάσης 1). Χώρισε τον κιμά σε τέσσερις δόσεις και σόταρε κάθε δόση στο δοχείο του Autocook για περίπου 8 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να θρυμματιστεί ο κιμάς σε μικρά κομμάτια και να αλλάξει χρώμα. Στην αρχή, χρησιμοποίησε τη σπάτουλα, για να σπάσεις τα μεγάλα κομμάτια κιμά. Ωστόσο, άρχισε να ανακατεύεις μόνο αφού αλλάξει ελαφρώς χρώμα ο κιμάς. Με ανοιχτό καπάκι, σόταρε κάθε νέα δόση κιμά με λίγο ελαιόλαδο. Βγάλε κάθε σοταρισμένη δόση κιμά από το Autocook και άφησέ τη σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε στο δοχείο του Autocook την κόκκινη πιπεριά και το μείγμα σκόρδου και κρεμμυδιών μαζί με την υπόλοιπη ποσότητα ελαιόλαδου. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και κύμινο και σόταρε, μέχρι να ακουστεί ο ήχος, ανακατεύοντας συχνά. Έπειτα πρόσθεσε στο μείγμα πιπεριών τα φασόλια και το ζουμί τους, τις ντομάτες και τον σοταρισμένο κιμά και ανακάτεψε. Κλείσε το καπάκι. Μόλις ακουστεί ο ήχος, άνοιξε το καπάκι. Πρόσθεσε στο τσίλι κον κάρνε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και τσίλι σε σκόνη. Σέρβιρε με ξινή κρέμα ή γιαούρτι και τορτίγια τσιπς.

 

TIPS

Tip συνταγής

Πρόσθεσε λίγες σταγόνες σοκολάτας στο τέλος όταν ανοίξεις το καπάκι και η θερμοκρασία του μείγματος θα δέσει πολύ ωραία τη σοκολάτα με το υπόλοιπο μείγμα δίνοντάς σου μια ιδιαίτερη γεύση!

 

Tip για το Bosch Autocook

Είναι μικρό σε μέγεθος με βάρος 5kg και μπορείς να το πάρεις παντού μαζί σου! Στο εξοχικό, στο camping… όπου υπάρχει πρίζα!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη