ΥΛΙΚΑ
-
Για τις τσιπούρες
- 2 τσιπούρες (500γρ. η κάθε μια)
- 200γρ. ντοματίνια
- 2.5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ καπνιστό μπούκοβο
- 1 κ.γ μαραθόσπορο σπασμένο
- 6 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κούπες λευκό κρασί ή ροζέ (μπορούμε να βάλουμε μισό ξηρό και μισό μοσχάτο)
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
-
Για τη φάβα
- 400 γρ. φάβα
- 1 καρότο χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κλωναράκια θυμάρι
- Ανθό αλατιού & πιπέρι
- 1.200 γρ. νερό
- Χυμό από 1 λεμόνι
-
Για το σερβίρισμα
- Χόρτα εποχής βρασμένα
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τσιπούρα
Βάζω σε ένα τηγάνι μεγάλο το μισό ελαιόλαδο και ζεσταίνω σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνω το μπούκοβο, το μαραθόσπορο και το σκόρδο για να αρωματιστεί το λάδι.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράσει.
Βάζω τα ψάρια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζω το ψάρι και τα ντοματίνια σε ένα σκεύος, δυναμώνω τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
Προσθέτω τον μαϊντανό, τα μυρώνια, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και κατεβάζω από τη φωτιά.
Για τη φάβα
Βάζω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από το λεμόνι, και τα αφήνω να μαγειρευτούν για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώνουν και να έχει σωθεί όλο το νερό.
Αφαιρώ τη δάφνη, το θυμάρι και αλέθω τη φάβα με το ραβδομπλέντερ μαζί με το χυμό λεμόνι μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Για το σερβίρισμα
Βάζω τη φάβα σε ένα πιάτο, λίγα χόρτα, το ψάρι, περιχύνω με λίγη σάλτσα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζω με πιπέρι και σερβίρω.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ