|  | 

Κουζίνα

Εύκολες τυροκροκέτες με 3 μόνο υλικά

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Πανεύκολες με 3 μόλις υλικά, αυτές οι κροκέτες γίνονται γρήγορα χωρίς καθόλου κόπο και κερδίζουν εύκολα τις εντυπώσεις.

Για 20 κροκέτες περίπου

  • 500γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 4 ασπράδια αυγών & 2 κρόκους
  • λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
  2. Ρίχνουμε στην τριμμένη γραβιέρα
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών
  4. Προσθέτουμε τη μαρέγκα, μισό φλιτζάνι αλεύρι περίπου κι ανακατεύουμε να φτιάξουμε ομοιογενές μείγμα που θα πλάθεται
  5. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια των 20γρ. περίπου
  6. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά
  7. Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε βαθύ τηγάνι
  8. Τηγανίζουμε σε δόσεις τις τυροκροκέτες ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
  9. Τις βγάζουμε από το λάδι και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι
  10. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη