|  | 

Κουζίνα

Υγιεινά τοστ πρωινού για όλα τα γούστα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά

  • Ψωμί του τοστ από αλεύρι σίκαλης ή σιτάρι ολικής άλεσης
  • Φρούτα διάφορα: φράουλες, μύρτιλα, μπανάνες, ροδάκινα, passion fruit, αβοκάντο
  • Cottage cheese, γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά, κατίκι Δομοκού ή άλλο spreadable τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • Ταχίνι απλό ή με κακάο
  • Αυγά βραστά
  • Δυόσμο
  • Λάιμ
  • Κολοκυθόσπορους

 

 

 

Εκτέλεση

Φρυγανίζουμε το ψωμί της επιλογής μας στη φρυγανιέρα ή ψήνουμε τις φέτες στην τοστιέρα και κάνουμε διάφορα τοστ με τους συνδυασμούς της επιλογής μας.

  1. Αλείφουμε το ψημένο ψωμί με ταχίνι, περιχύνουμε με λίγο μέλι και απλώνουμε φέτες φράουλας από πάνω.
  2. Αλείφουμε με λίγο ταχίνι με κακάο το ψημένο ψωμί. Απλώνουμε από πάνω φέτες μπανάνας, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τριμμένη σοκολάτα υγείας.
  3. Αλείφουμε λίγο γιαούρτι πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, απλώνουμε φέτες από ροδάκινα, ραντίζουμε με μέλι και κανέλα ή με λίγο passion fruit.
  4. Αλείφουμε λίγο cottage cheese πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού, προσθέτουμε φέτες βρασμένου αυγού και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αλείφουμε λίγο cream cheese ή γιαούρτι πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και απλώνουμε από πάνω μύρτιλα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.
  6. Λιώνουμε αβοκάντο με λίγο αλάτι, χυμό λάιμ και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και το απλώνουμε σε ψημένες φέτες από ψωμί. Τέλος πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορους.

 

 

Δείτε ακόμη