Porridge βρώμης με γάλα καρύδας και φρούτα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά (για 1 άτομο)

  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό από βραστήρα
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 3-4 κ.σ. γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. κράνμπερις ξερά
  • 1 φρούτο μικρό της επιλογής μας (σύκο, βερύκοκο, κλπ) κομμένο σε φέτες
  • Μερικά μύρτιλα
  • 1 κ.σ. ξηρούς καρπούς της επιλογής μας
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους
  • 1 κ.σ. ινδοκάρυδο

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε νερό στον βραστήρα. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό σε βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε να κρυώσει και να φουσκώσει λίγο το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε από πάνω τα κράνμπερις, τα μύρτιλα, τα σύκα, τους ξηρούς καρπούς, τους κολοκυθόσπορους και τέλος πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.
  4. Σερβίρουμε αμέσως!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη