Υγρό κέικ σοκολάτας με αμύγδαλο – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

ΥΛΙΚΑ

  • 5 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αμύγδαλο πούδρα
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
  • Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη βανίλια για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίζουν να αφρατεύουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα στα αβγά σιγά-σιγά, ανακατεύοντας πολύ απαλά να μην χαθεί ο όγκος. Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις με αέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη