|  | 

Κουζίνα

Ζεστά Σάντουιτς – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για το 1ο σάντουιτς

  • 2 φέτες χωριάτικο προζυμένιο ψωμί
  • 2 φέτες καπνιστό χοιρινό fouandre
  • 3 φέτες κασέρι
  • ½ κ.σ. βούτυρο
  • Πάπρικα
  • 100 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 1 αυγό τηγανητό
  • Για το 2ο σάντουιτς

  • 2 φέτες χωριάτικο προζυμένιο ψωμί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1-2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 80 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 φέτα κασέρι
  • ½ κ.σ. βούτυρο
  • 3-4 φύλλα βασιλικού
  • Ξύσμα λεμονιού

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το 1ο σάντουιτς:
Αλείφω τις φέτες με βούτυρο από τη μια πλευρά και τις τοποθετώ στην πλάκα της ψηστιέρας από την πλευρά με το βούτυρο. Προσθέτω 3 φέτες κασέρι στη μια φέτα, από πάνω το χοιρινό και σκεπάζω με τη δεύτερη φέτα. Βάζω το τριμμένο κασέρι στην επιφάνεια της ψηστιέρας, τοποθετώ πάνω το σάντουιτς, αφήνω να λιώσει το τυρί μέχρι να κάνει κρούστα και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά. Σερβίρω το σάντουιτς με το τηγανητό αυγό από πάνω, πασπαλισμένο με πάπρικα. Μπορώ και το αυγό να το φτιάξω στην πλάκα της ίδια ψηστιέρας. Προαιρετικά μπορώ να στύψω λίγο χυμό λεμόνι και να σερβίρω πάνω στο αυγό.

 

Για το 2ο σάντουιτς:
Αλείφω τις φέτες με βούτυρο από τη μια πλευρά και τις τοποθετώ στην πλάκα της ψηστιέρας από την πλευρά με το βούτυρο. Αλείφω τις φέτες ψωμί με πελτέ ντομάτας, πασπαλίζω τη μια φέτα ψωμί με το τυρί φέτα, από πάνω βάζω το κασέρι, την πιπεριά Φλωρίνης, λίγο ξύσμα λεμόνι, σκεπάζω με τη δεύτερη φέτα ψωμί και ψήνω για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί. Βγάζω το σάντουιτς, προσθέτω τα φύλλα βασιλικού και σερβίρω.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη