|  | 

Κουζίνα

Ζεστή βισισουάζ

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Η ζεστή και πιο light εκδοχή της διάσημης vichyssoise, μιας σούπας από πράσα και πατάτες, εμπλουτισμένη με κρέμα γάλακτος που κατά παράδοση τρωγόταν κρύα.

Υλικά για 6 άτομα

  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 4-5 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1,5 λίτρο νερό ζεστό από βραστήρα ή ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τα λαχανικά όπως περιγράφεται στη συνταγή. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί μέχρι να γίνουν διάφανα τα πράσα.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά τη σούπα, προσθέτουμε καυτό νερό από τον βραστήρα και ασφαλίζουμε το καπάκι της χύτρας. Από τη στιγμή που ενεργοποιείται η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό περίπου και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Απασφαλίζουμε το καπάκι της χύτρας σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της και πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στη χύτρα με ραβδομπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και δίνουμε στη σούπα μια τελευταία βράση. Τη σερβίρουμε ζεστή σε πιάτα, διακοσμώντας με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

 

Δείτε ακόμη