Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Μια απλούστατη σούπα με κρέας και λαχανικά, που μοσχοβολά σπιτική θαλπωρή και άρωμα μαμάς.

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) σε κομμάτια
  • 1 κόκκαλο με μεδούλι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 5 κλωνάρια σέλινο σε χοντρά κομμάτια
  • 3 πατάτες μέτριες καθαρισμένες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 3 καρότα καθαρισμένα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • Αλάτι, πιπέρι λευκό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι χυμό

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μαζί με το κόκκαλο, το σέλινο και το κρεμμύδι στη χύτρα ταχύτητας. Συμπληρώνουμε 2 λίτρα νερό, ασφαλίζουμε το καπάκι και βράζουμε για 1 ώρα από τη στιγμή που θα ανοίξει η βαλβίδα της πίεσης. Από κείνη τη στιγμή και μετά χαμηλώνουμε και τη φωτιά στο μισό περίπου.
  2. Μετά τη μία ώρα ανοίγουμε τη χύτρα σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας, αφαιρούμε το κρέας και το κόκκαλο. Αδειάζουμε το μεδούλι από το κόκκαλο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και πολτοποιούμε τα λαχανικά και το μεδούλι με ραβδομπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε το βρασμένο κρέας, τα καρότα και τις πατάτες στη χύτρα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ασφαλίζουμε ξανά τη χύτρα. Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη.
  4. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή προσθέτοντας επιπλέον λεμόνι και αλατοπίπερο αν το επιθυμούμε.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη