Γαλατόπιτα από το χωριό – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

ΥΛΙΚΑ

  • 1 lt γάλα
  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το πρώτο, προτού ρίξουμε το επόμενο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και αδειάζουμε το μείγμα της γαλατόπιτας σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 15*25εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω και να έχει πήξει λίγο το μείγμα. Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει εκτός φούρνου, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε.

 

TIPS

Tip για το Φούρνο

Με τη λειτουργία ατμού μπορείς να αποστειρώσεις δοχεία, όπως βαζάκια, μπιμπερό κ.ά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη