Κεφτεδάκια και γλυκοπατάτες στον φούρνο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμά
  • 2 αποξηραμένα σύκα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι – πιπέρι
    • Για τις γλυκοπατάτες

    • 1 κιλό γλυκοπατάτες
    • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
    • 1/2 κ.γ. ρίγανη
    • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τα κεφτεδάκια:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C. Βάζω σε μια λεκάνη το ψωμί με νερό και αφού μουλιάσει αφαιρώ την ψίχα και στίβω με τα χέρια. Πολτοποιώ στον πολυκόφτη τα αποξηραμένα σύκα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υλικά και ανακατεύω. Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα τοποθετώ σε ένα ταψί που έχω απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνω συνολικά για 20-30 λεπτά και ενδιάμεσα, μόλις έχει πάρει χρώμα η μία μεριά τα γυρίζω μία φορά από την άλλη.

 

Για τις γλυκοπατάτες:

Κόβω τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες. Τις βάζω σε ένα μπολ και πασπαλίζω με τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 περίπου λεπτά.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη