636
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 6 μεγάλα κομμάτια
-
- 4 αυγά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
- 3 – 4 κ. σ. γάλα
- 3 – 4 κ. σ. γραβιέρα
- 2 κ. σ. βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μια κουταλιά από το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
- Στο μεταξύ χτυπάμε στη φραπεδιέρα τα αυγά με το γάλα, το τυρί και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι και το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει και μετά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω από τα μανιτάρια. Όταν ροδίσει από την κάτω μεριά, γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια πιάτου να ψηθεί και από την άλλη.
- Σερβίρουμε την ομελέτα σε πιάτο, συνοδεύοντας με ντοματίνια και ρόκα.