842
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά (για 6 άτομα)
- 2 κιλά μπριζολάκια χοιρινά από λαιμό (χωρίς κόκαλο)
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κ.σ. τζίντζερ ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Μουστάρδα χωριάτικη
- 2 λεμόνια χυμός
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα μπριζολάκια σε ταψί. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το τζίντζερ.
- Φοράμε γάντια και πασπαλίζουμε τα μπριζολάκια με το μείγμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κρασί. Ανακατεύουμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ για να αρωματιστούν σε όλες τις πλευρές. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να μαριναριστούν για μια ώρα τουλάχιστον.
- Στραγγίζουμε τα μπριζολάκια και τα ψήνουμε τμηματικά στο μπάρμπεκιου γυρίζοντάς τα 1 μόνο φορά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα τα μπριζολάκια και αλατίζουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ χυμό λεμονιού με λάδι και χωριάτικη μουστάρδα και τα αλείφουμε.
- Σερβίρουμε όταν είναι ακόμη ζεστά. Συνοδεύονται με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας.