1,3K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Χουρμάδες και βερίκοκα γεμιστά με κατσικίσιο τυρί και καρύδια
Υλικά
- 12 χουρμάδες βασιλικοί αποπυρηνωμένοι
- 12 βερίκοκα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 150 γρ. κατσικίσιος κορμός
- Φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
- Καρύδια
- Φυλλαράκια δυόσμου
- Λίγο γάλα
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε το τυρί κρέμα, τον κατσικίσιο κορμό μαζί με λίγο γάλα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη στρογγυλή μπροστά
- Μουλιάζουμε τα ξερά φρούτα σε ζεστό νερό για 5 λεπτά
- Βγάζουμε τα ξερά φρούτα, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας
- Γεμίζουμε με το μείγμα από το τυρί
- Περνάμε τα βερίκοκα από το τριμμένο φιστίκι
- Στους χουρμάδες προσθέτουμε ένα καρύδι
Καναπεδάκια με γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα, αγγούρι
Υλικά
- Γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες παραλληλόγραμμες
- Τυρί της επιλογής σας σε φέτες παραλληλόγραμμες
- Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Αγγουράκι σε φέτες
- Καλαμάκια μπαμπού για μεζέδες
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα αγγούρια, το τυρί και τα ντοματίνια
- Τοποθετούμε μία φέτα αγγούρι, τυρί και μισό ντοματίνι το ένα πάνω από το άλλο
- Κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου
- Παίρνουμε την κάθε λωρίδα και την κάνουμε ζικ ζακ και την καρφώνουμε πάνω στην πυραμίδα που φτιάξαμε από το ντοματίνι, το αγγούρι και το τυρί
- Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/601114670661648/’ width=’400′]