Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Η αέρινη υφή της διαφέρει από την κλασική ταραμοσαλάτα και μοιάζει με μαγιονέζα. Επί της ουσίας είναι, αφού κι εδώ έχουμε αυγά (έστω ψαριού) χτυπημένα με λάδι και λεμόνι.

Υλικά

  • 140 γρ. ταραμά
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ξυσμένο στον τρίφτη
  • Χυμό από 3-4 λεμόνια
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 ½ – 3 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

 

 

 

Για το σερβίρισμα

  • Λαγάνα

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κανάτα τον ταραμά με λίγο από το νερό, το ξύσμα λεμονιού και το κρεμμυδάκι και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
  2. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά κι εναλλάξ λάδι, χυμό λεμονιού και νερό χλιαρό χτυπώντας πάντα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να πήξει η μους του ταραμά και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή και οξύτητα.
  3. Σερβίρουμε τη μους ταραμά σε μπολ συνοδεύοντας με λαγάνα.

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

Φτιάχνουμε μους ταραμά

Ετοιμάζουμε αέρινη μους ταραμά!

Posted by Kotsovolos on Tuesday, February 25, 2020

Μπορείς να δεις ακόμη