1,5K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η αέρινη υφή της διαφέρει από την κλασική ταραμοσαλάτα και μοιάζει με μαγιονέζα. Επί της ουσίας είναι, αφού κι εδώ έχουμε αυγά (έστω ψαριού) χτυπημένα με λάδι και λεμόνι.
Υλικά
- 140 γρ. ταραμά
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ξυσμένο στον τρίφτη
- Χυμό από 3-4 λεμόνια
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 ½ – 3 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- Λαγάνα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κανάτα τον ταραμά με λίγο από το νερό, το ξύσμα λεμονιού και το κρεμμυδάκι και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
- Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά κι εναλλάξ λάδι, χυμό λεμονιού και νερό χλιαρό χτυπώντας πάντα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να πήξει η μους του ταραμά και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή και οξύτητα.
- Σερβίρουμε τη μους ταραμά σε μπολ συνοδεύοντας με λαγάνα.
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
Ετοιμάζουμε αέρινη μους ταραμά!
Posted by Kotsovolos on Tuesday, February 25, 2020