ΥΛΙΚΑ
-
Για τα ψωμάκια
- 1 ασπράδι αυγού
- 300 ml γάλα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 1/3 φακελάκι ξερή μαγιά
- 4 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
- 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 κ.γ. αλάτι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κρόκο και 1 κ.σ. νερό για την κρούστα
-
Για το γλάσο
- 1/4 κούπα μέλι
- 1/2 κούπα ταχίνι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
-
Για τον χυμό
- 2 μήλα κόκκινα ή πράσινα
- 1 μεγάλο καρότο
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ (1 μικρό κομμάτι 3εκ.)
- 1 μικρό λεμόνι
- 3 πορτοκάλια
-
Παραλλαγή για τον χυμό
- 2-3 παντζάρια
- 2-3 πιπεριές Φλωρίνης
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ψωμάκια:
Ζεσταίνουμε το γάλα (35C), να είναι χλιαρό και στη συνέχεια το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το ασπράδι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε με τον γάντζο για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και τη βάζουμε στον φούρνο στη λειτουργία φούσκωμα ζύμης για 30 λεπτά ή σε συμβατικό φούρνο στους 300C για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 μπαλάκια 50-60 γρ. το καθένα. Ζυμώνουμε το κάθε μπαλάκι με ένα κομμάτι βούτυρο και 1 κ.γ. ταχίνι, το διπλώνουμε στο κέντρο και το πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα. Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε διαλύσει με 1 κ.σ. νερό. Βάζουμε τα ψωμάκια ξανά στον φούρνο με την ίδια διαδικασία τα ψήνουμε για 30 λεπτά ή σε συμβατικό φούρνο στους 1800C, για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε με το γλάσο.
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έτοιμο.
Για τον χυμό:
Βγάζουμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια, το καρότο, το τζίντζερ, το λεμόνι και μαζί με τα μήλα (με φλούδα) τα βάζουμε στον αποχυμωτή. Σερβίρουμε τον χυμό με πάγο και φέτες λεμόνι.
Παραλλαγή για τον χυμό:
Βάζουμε τα υλικά στον αποχυμωτή και προσθέτουμε τον χυμό στον αρχικό χυμό που έχουμε φτιάξει. Σερβίρουμε με πάγο και φύλλα βασιλικού
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ