845
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά 4 άτομα
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 350ml κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
- Λίγο ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε μπολ.
- Βάζουμε τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση.
- Περιχύνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
- Χτυπάμε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας να ομογενοποιηθούν τα δυο μείγματα.
- Μοιράζουμε τη μους σε μικρά ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει.
- Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα σοκολάτας ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/214404193346479/’ width=’400′]